DONIRAJTE >>>

 
     
 
Ciljevi

Program „ Gradjansko društvo za budućnost “ će sprovoditi aktivnosti u četiri ključne oblasti:

  • Jačanje jezgra od 11 organizacija građanskog društva (uključujući koalicije i mreže) – omogućavajući im da dodatno izgrade znanje i veštine  i unaprede sisteme i odnose koji će ih učiniti još bitnijim i uspešnijim strateškim partnerima USAID-a i pomažući im da na duže staze dostignu održivost i povećaju efikasnost.
  • Ubrzavanje reformi vezanih za približavanje Evropskoj uniji i dobro upravljanje putem efikasnog javnog zagovaranja i dodatnog širenja ovog pojma van većih gradova i centara.
  • Unapređenje domaće filantropije kroz praktične strategije zasnovane na novim pristupima društvenom preduzetnišvu, davanju pojedinaca koje je ključno za održivost aktivnosti javnog zagovaranja, kao i na unapređenju kapaciteta filantropske zajednice u Srbiji. Inace, ova zajednica koja je još uvek u formiranju, u potpunosti koristi nedavno donesene propise koji podržavaju dobrotvorna davanja i volontiranje.
  • Unapređenje efikasnosti i delotvornosti sektora građanskog društva kroz korišćenje već postojećih znanja i resursa, ali i kroz najsavremenije pristupe razvoju mreža/koalicija/partnerstava, jačanju i širenju podrške, uključivanju države i njenih organa, učenju potkrepljenom činjenicama, procesu donošenja odluka i drugim temama.


Novi pristupi i inovativnost su glavne teme ovog Programa. Održivost sektora građanskog društva je neraskidivo vezana za faktore koji se međusobno osnažuju – stvaranje mreža, kredibilitet i filantropija. Nadovezujući se na uspehe CSAI-a i oslanjajući se na istraživanja baziranih na činjenicama, ISC je preduzeo više koraka da bi obezbedio da inovacija bude utkana u sve aspekte Programa, osmišljenog tako da ravnomerno ojača sva tri ključna faktora.

 

Najnovije


Aktivnosti

 

 

 
     
 
Terazije 27/5. sprat, 11000 Beograd, Srbija - E-mail: isc@iscserbia.org
Telefoni:+381 11 3230 602, 3230 603, 3230 604 Fax:+381 11 3230 523
SEDIŠTE ORGANIZACIJE 535 Stone Cutters Way, Montpelier, VT 05602 
Phone: 802-229-2900 Fax: 802-229-2919
Strateški partneri:
   
 
  Program GRADJANSKO DRUŠTVO ZA BUDUĆNOST finansira United States Agency for International Development (USAID)